רומניה – שישה לילות ושבעה ימים

שבוע ברומניה, ארבע נפשות, רכב פרטי אחד ומלא אנרגיות טובות. טיול משפחתי יוצא לדרך..

הכנות וסידורים לפני היציאה :

השכרת רכב – לאחר סקר שוק שכרנו רכב פרטי לחמישה אנשים דרך Hertz. החלטנו כי אנו לא רוצים להסתבך עם רכב גדול מאחר ונאלץ לחפש אזורי חניה בערים ומעדיפים להסתפק בתיקים אישיים קטנים המכילים רק מה שבאמת צריך כך שהאריזה בכל יום בו עוברים למקום אחר לא תהיה מתישה ומעייפת.

ביציאה מדלת הטיסות הנכנסות של שדה התעופה פנינו ימינה והלכנו עם המסדרון בין אנשים עייפים שכובים על כל דבר אפשרי עד הגענו לדלפק של Hertz שם קיבל את פנינו בחור אדיב ועייף בשל השעה המאוחרת. השירות שקיבלנו היה מעולה ואף מעבר למצופה. זו הייתה חווית מפגש ראשונה עם מקומי מחממת את הלב ומרגיעה. קיבלנו את המפתחות, יצאנו לחניון ומאחר ולא הצלחנו לתפעל את כרטיס הSIM המקומי הבחור החביב נסע איתנו עד למלון שלנו כדי שלא נאבד את הדרך.

אני ממליצה בחום על Hertz בשל השירות המעולה שקיבלנו הן בארץ והן ברומניה. מהשירות הטלפוני, דרך קבלת הרכב ועד היום האחרון בו תהליך החזרת הרכב היה זריז ועם אופציית החזרה לכניסת הטרמינל.

רכישת SIM מקומי – ההמלצה החשובה ביותר שיש לי היא אל תתעסקו עם חבילות חו"ל מהארץ מאחר וזה תמיד יהיה יקר יותר ביחס למה שיציעו לכם במדינה אליה אתם נוסעים והקליטה לא באמת תהיה טובה לאורך כל הטיול ובכל מקום בו תבקרו.

בשדה התעופה ניתן לרכוש כרטיס סים בסופר שנמצא בקומה התחתונה, השירות בכל הנוגע להפעלת כרטיס הסים לא טוב. הבחורות שבדלפק לא יודעות איך לתפעל את התהליך ואילו הגדרות יש לשנות והמחיר הוא כפול ממה שתמצאו בחנויות מסודרות מחוץ לשדה התעופה. במידה ואתם מגיעים בלילה, תדעו כי לא ניתן להפעיל את הכרטיס, את זה ניתן לעשות רק בשעות הפעילות. כך שמיותר לרכוש אותו בתנאים מגבילים אלו ועדיף לנסות ולהסתדר עד שמגיעים לעיר. מאחר ולא ידענו את כל ההגבלות הנ"ל רכשנו שני כרטיסים עם 10GB ב55 ליי לכרטיס.

יום למחרת הייתה לנו קליטת רשתות כשהחלו שעות הפעילות. נסענו למרכז Băneasa Shopping City שם רכשנו בחנות של VodaFone עוד שני כרטיסי סים עם 55GB ב-25ליי לכרטיס.

מלונות ואכסניות – מחירי המלונות אכן זולים ומאפשרים להתפנק. מאחר וסגרנו את המסלול לפני היציאה ביצענו סקר שוק, בדקנו את המלונות והאכסניות שבאזור וסגרנו הכל מראש. במידה ואתם נוסעים משפחה בעלת ארבע נפשות ומעלה אני כן ממליצה לסגור דירות וחדרים גדולים מראש אך אם אתם זוג יכולת התמרון הרבה יותר גמישה ומאפשרת לכם להחליט בכל יום היכן אתם רוצים לישון וזאת בתנאי שלא נסעתם בחודשי הקיץ המתוירים.

ביצענו את כל ההזמנות דרך האתר Booking.com שאיפשר לנהל את ההזמנות בצורה מאוד נוחה וידידותית למשתמש באפליקציה המעולה שלהם. התקשורת בין בעלי המלון/האכסניה התנהלו גם דרך האפליקציה שם הם מחויבים לחוקים ולתנאים הבאים להקל על כולנו ובסופו של יום גם לתת את חוות דעתנו על המקום שזה מבורך ויעזור למבקרים הבאים ולשיפור ושימור המקום בו התארחתם. (המלצה כנה ואמיתית ולא ממומנת!)

קניות – את היום האחרון, מספר שעות לפני הטיסה החלטנו להקדיש לקניות במרכז Băneasa Shopping City הנמצא בין בוקרשט לשדה התעופה. בסופו של דבר זה התברר כבזבוז גדול. מבחינת מחירים, הם זהים לאלו שבארץ ומבחינת ההיצע שברומניה, הקולקציות המגיעות לשם, הן לא מהמוצלחות שראיתי. רומניה לא ידועה באופנה שלה ויש סיבה לכך. חנויות האופנה המקומיות תקועות כמה עשורים אחורה ובטעם רע מאוד. אך כמו שנאמר, על טעם ועל ריח אין מה להתווכח. רק אציין כי טיול ברומניה זהו לא טיול שופינג. תכוונו יותר לנוף עוצר נשימה, תרבות מרתקת ואוכל טוב ולא תתאכזבו.

אוכל – החלטנו להנות מכל העולמות ויחד עם ארוחות במסעדות מעולות (לא מסעדות בשרים, אכלנו רק דגים וגבינות) מידי פעם פקדנו את הסופר הקרוב אלינו ויצאנו עם שלל מכובד במחירים מוזלים ביותר. גבינות, לחמים, פירות, ירקות ונישנושים שליוו אותנו במהלך היום והיו לעזר במקומות נידחים בהם לא התאפשר להיכנס למסעדה אך כן התאפשר לשבת מול בטבע ולהנות מארוחה טובה או כשסתם התחשק לנו להנות מארוחה ישראלית טובה.

ניווט – לא לקחנו GPS מחברת השכרת הרכב. בכל הנסיעות השתמשנו בWAZE שתפקד מעולה וניווט אותנו למקומות הכי נידחים ללא טעויות. בהליכות הרגליות בתוך הערים, כשהיה צורך, לרוב זה פשוט ללכת לאיבוד בין הרחובות ללא תוכנית מסודרת, השתמשנו באפליקציה של Google Maps שתיתן לכם מענה גם לאוטובוסים במידת הצורך.

יום רביעי 02/05/2018 נחיתה, ביקור במכרות המלח והגעה לסינייה

לאחר נחיתה רכה בשעה 04:00 לפנות בוקר הגענו למלון הדירות Airport Residences שנמצא במרחק של כ-5 דקות נסיעה משדה התעופה וממוקם בשטח גדול וססגוני אל מול כרי דשא ענקיים. בחצר ישנה בריכה וגינה עם משחקי ילדים. הדירה מעוצבת בטוב טעם עם מרפסת גדולה ומאובזרת בכל מה שצריך. האוויר הנקי שבחוץ עזר לנו לפתוח את היום עם חיוך רחב ולהודות על הטוב שנגלה לפנינו. ממליצה על המקום בחום לאחר נחיתה מאוחרת או במידה ואתם מעוניינים בטיולי כוכב מאחר וזה חוסך את הפקקים של העיר.

בשעה 10:00 נכנסנו לרכב ונסענו לbaneasa shopping city, מרכז מסחרי גדול, כ-20 דקות נסיעה ממלון הדירות שלנו. שם רכשנו כרטיסי סים של vodafone עם 55GB ב-25 ליי, המרנו שטרות בchange והתפנקנו עם עגלה מלאה במצרכים מהסופר Carrefour הממוקם בתוך הקניון.

בשעה 12:00 סיימנו את הסידורים, עלינו על הכביש המהיר בדרכנו לאטרקציה הראשונה לטיול זה.

מכרות המלח בSlanic – ברגע שנכנסים לעיירה Slanic ישנה עוד נסיעה של כחצי שעה. מצד ימין שלכם, במידה והגעתם מבוקרשט, תראו גשרים קטנים החוצים את הנהר, ב-100 מטרים האחרונים יש לחצות גשר צר מאוד הצבוע באדום ולבן, לאחר מכן לפנות שמאלה ולאחר כ-50 מטרים מגיעים לחניה.

לאחר התשלום, 20 ליי למבוגר, מחכים למיניבוסים המכניסים קבוצות של כ 15-20 איש. יוצאים מהחניה לכיוון המכרה עצמו, נסיעה של כ-5 דקות ובכניסה למכרה, כשאור הרמזור משתנה לירוק מתחילה ירידה מדהימה בנהיגה לתוך המכרה הענק והמרשים, עם הירידה מרגישים את האוויר הקריר המתובל במלחים ומשתלט על כל הגוף, אבני השיש מנצנצים ועוטפים אותנו מכל כיוון והשקט השורר מתוך סקרנות והתפעלות. הירידה נמשכת כ-15 דקות. למטה ישנו מסלול מעגלי, כל אחד בקצב שלו. תעברו על פני מגרשי משחקים, מיטות לשינה ומפל נטיפים מרשים. בסוף הסיבוב מחכים שהמיניבוס יתמלא ועולים מעלה בחזרה לחניה.

אחת האטרקציות המרכזיות של רומניה היא הדרכים בה. הכבישים מלווים תמיד בנוף פסטורלי המשתנה ללא סוף מיערות סבוכים להרים מושלגים. מפגשים עם עיירות קטנות בהם התושבים הם חקלאים המוכרים את מרכולתם מחוץ לשער ביתם ומעבדים את האדמה בכלים מסורתיים ומרשימים שחידושי הטכנולוגיה עדיין לא השתלטו עליהם. נפעמים מהסובב אותנו יצאנו לכיוון Sinaia , נהנים ומתפעלים מכל רגע.

בשעה 17:00 הגענו לפנסיון Carmen Sylva Sinaia הממוקם במעלה ההר, רחוק מהרחוב הראשי והמתויר אל מול הרים מושלגים ועצים ירוקי עד. הזמנו דירת שני חדרים, הסלון היה מרווח עם מרפסת המשקיפה להרים והמטבח היה מאובזר בכל שהיינו צריכים. דראגוש, בעל האכסניה היה אדיב וקיבל את פנינו עם חיוך רחב. לאחר סיור בדירה הוא נתן לנו מפה של סינאייה ועבר איתנו על האטרקציות באזור והמסעדות המומלצות. אני ממליצה על המקום בשל האירוח החמים, הדירה הנעימה ומלאה בכל שהיינו זקוקים לו והמיקום המעולה שאומנם רחוק מהרחוב המתויר אך במרחק הליכה מהארמון והמנזר.

נסיעה של כ-5 דקות לחניה הנמצאת מאחורי המנזר(אין צורך בתשלום). פנינו ימינה לשביל מרוצף המעוטר בעצים ירוקים וגבוהים ומלמטה מלווה אותנו נהר רועש בשל הזרימה החזקה שלו. הליכה עד סוף השביל תוביל אתכם לארמון פלש ובמידה ותגיעו לפני השעה 17:00 דוכני מזכרות יהיו בצידי השביל. לשמחתנו הגענו כשהדוכנים כבר נסגרו וההמון היה בדרכו הביתה. בשלב מסוים מיצינו את ההליכה על האספלט, חצינו את המעקה וירדנו למפל מתחתינו שהיה מוסתר ע"י העצים.

מנזר סינייה – האטרקציה המרכזית כאן היא הכנסייה הישנה שנבנתה בסוף המאה ה-17 וממוקמת בלב חומות המנזר. האגדה המקומית היא שאחת האבנים בבסיסו של המנזר הובאה מהר סיני, וזהו מקור שמה של העיירה כולה. הכנסייה במרכז היא העתק של כנסיית סנטה קתרינה הנמצאת בסיני. מייסד העיר, מיכאל קנטקוזינו, בנה אותו בעקבות מסעו לארץ הקודש וביקורו בהר סיני ובסנטה קתרינה, ולכן קרא לו כך.

המנזר פתוח כל יום מ-9:00 עד השקיעה, הכניסה בחינם.

ברחוב הראשי תוכלו לערוך קניות בשני סופרים גדולים, לאכול במסעדות המיועדות לתיירים ולהחליף כסף.

בשל חוסר שעות השינה העייפות גברה, חזרנו לדירה, הכנו ארוחת ערב ישראלית של חביתות, ירקות וגבינות ונפלנו למיטות.

יום חמישי 03/05/2018 – ארמון פלש וטיול ג'יפים

07:00 ריצת בוקר עד מנזר סינייה כשאוויר צלול נכנס לראותי, עוברי אורח מנופפים לעברי לשלום והעצים חובקים אותי מכל עבר. ממליצה בחום לאוהבי הריצות לפתוח כך את היום. העליות התלולות אכן מאתגרות אך שוות את המאמץ.

ארמון פלש – Castelul Peles – בניית הארמון שנראה כמו מתוך סיפור אגדות הסתיימה ב-1883, ע"י האדריכל הגרמני וילהלם דודרר בסגנון בווארי ומאז נבנו כמה אגפים חדשים. 

הגענו כשבחוץ מפוזרים קישוטי חג המולד ולאחר בירור גילינו כי כל זה לקראת צילומי סרט שיחול ביום למחרת. סיבוב התרשמות בחצר החיצונית ורכישת כרטיסים (לא ניתן להיכנס ללא סיור) לסיור המלא שכולל את הקומה התחתונה והעליונה. קחו את הסיור המלא, אל תסתפקו בסיור הקצר. הארמון מרשים מאוד, המדריך היה ענייני, בעל אנגלית טובה וסיפק תשובות למלא שאלות הנוגעות להיסטוריה של רומניה שאהבה לספק את כולם ולא להיכנס למלחמות עם אף אחד. ניתן לראות זאת ב160 החדרים הנמצאים בארמון כשכל חדר מעוצב בסגנון אחר המותאם לאורח מסוים אם זה סגנון צרפתי, איטלקי, אפריקאי, טורקי, מורי ועוד..

הארמון פתוח בימי רביעי-ראשון 09:15-17:00 שני ושלישי סגור.

מחיר כרטיס – 60 ליי למבוגר(לסיור המלא). במידה ואתם מעוניינים לצלם בתוך הארמון יש לרכוש כרטיסיית צילום ב-35 ליי אחרת הצילום אסור.

ארמון פלישור – Castelul Pelisorמעל טירת פלש נבנה בסוף המאה ה-19 ארמון קטן אותו בנה המלך קרול לאישתו. ארמון זה צנוע בהרבה מבחינה אדריכלית ועד עיצוב החדרים שנראה מאוד עני לעומת מה שראינו קודם לכן בארמון פלש. מחיר הכניסה לארמון זה הוא 20 ליי למבוגר ואינו מחייב סיור, הכניסה היא עצמאית.

בנקודה זו של היום החלטנו לצאת מגבולות Sinaia ולעבור לעיירה הצמודה לה, Busteni ולעלות ברכבל  (Telecabina Buşteni) לגובה 2300מ'. בהגיענו לחניה ניגש אלינו בחור בשם ואלי שהציע לנו טיול ג'יפים מלא בעצירות ואטרקציות והגעה לגובה של 2100מ'. מאחר ובמעלה הרכבל שלג מכסה את השבילים המסומנים ולא ניתן לטייל בהם ובנוסף האישיות של ואלי שקסמה לנו החלטנו להתלוות אליו ואל בחור רומני שגר בsinaia וזו כבר הפעם השנייה שלו בסיור עם ואלי. שילמנו 120 ליי לבנאדם, ההוצאה הכי טובה שעשינו בטיול הזה.

יצאנו עם ואלי ב13:30 מהחניה של הרכבל ונסענו חזרה לכיוון Sinaia, נכנסנו לשמורת הטבע bucegi natural park, עצרנו ברכס האחרון שנבנה ברומניה בBolboci Lake, עלינו לתצפית podul cu florile bucegi של 360מעלות בגובה 2100מ' המשקיפה על כל השמורה בה אנו נמצאים, ההרים המושלגים העוטפים אותה וקינחנו בהליכה במערה pestera ialomitei בתוכה תמצאו מנזר קטן, מפל גועש וגולגולת דינוזאור שנמצאה במקום. יש לקחת בחשבון כי ההליכה במערה חלקלקה ויש נקודות בהן המדרגות בשיפוע מעט חד, כניסה עולה 10ליי.

המסלול כולו ערך כ6 שעות בהדרכתו של ואלי שסיפר, הסביר ופירט על כל נקודה בה עצרנו. ואלי היה אדיב, לא זירז אותנו ונתן לנו להינות מכל מקום עד שהרגשנו שמיצינו אותו. הסיור הזה עובר בנקודות עוצרות נשימה וממלאות בהשראה ורוגע. ואלי מכיר את הדרכים טוב מאוד והרכב שלו מותאם לתוואי השטח באזור לכן אני ממליצה לחבור אליו ולא לעשות זאת לבד למרות שזו גם אפשרות.

מספר הטלפון של ואלי – 0040734149339

עייפים אך מרוצים עושים את דרכנו חזרה לSinaia. לאחר בדיקה זריזה בחרנו ללכת למסעדה Casa Cu Farfurii הממוקמת במבנה היסטורי מול מנזר סינאייה. נכנסנו לחלל ענק העומד לרשותנו כשבכניסה חיכה לנו בעל המסעדה שבירך אותנו לשלום וליווה אותנו לשולחן הכי טוב שיש לו במסעדה. מאחר ואנחנו לא אוכלים בשר היה לנו חשוב לוודא שאכן אין בשר במנות שהציע לנו ושהדגים כשרים, בעל המסעדה הכניס אותנו למטבח, הכיר לנו את אישתו והציג לנו את כל האופציות העומדות בפנינו. פתחנו את הארוחה במרק חם ולחם מעולה שאשתו מכינה, לעיקרית כל אחד לקח דג בתנור, ובמרכז השולחן היו ברבוניות, ירקות ואורז. האוכל היה מעולה ובעל המסעדה שבמקור מיוון היה מקסים. הוא שמח לשמוע שאנחנו מישראל מאחר ואנחנו שכנים, סיפר לנו את סיפור חייו וברקע זמר יווני שהנעים את זמננו.

מידע על אתרי הרכבל:

רכבל סינאייה – Telecabina- Gondola Sinaia – יוצא ממרכז העיירה – רכבל ראשון מגיע לגובה 1400מ' ומשם יוצא רכבל נוסף לגובה 2000מ' – מתחנת הרכבל העליונה יש שבילים רבים ללכת בהם חלקם קצרים וחלקם ארוכים, יש מפות מסומנות בלשכת התיירות. השבילים קלים מאוד להליכה.

רכבל עד לגובה 1400 מ' רביעי- שני 09:00-17:00, שלישי 12:00-17:00 . רכבל לגובה 2000מ' – רביעי- שני 09:00-16:30, שלישי 12:00-16:30. הלוך חזור למסלול מלא של שני הרכבלים המחיר הוא 55 ליי. המחיר לרכבל אחד, הלוך חזור הוא 35ליי. ישנה אופציה להגיע לרכבל בגובה 1400מ' עם הרכב.

רכבל בושטאן – Telecabina Buşteni – מגיע לגובה של 2300 מ' מיוחד משאר אתרי הרכבל. הרכבל נמצא כ 15 דק' הליכה בעלייה מתונה מהרחוב המרכזי בעיר, ליד מלון Silva.הרכבל עוצר במעלה ההר וניתן לטייל למעלה על ההר למונומנטים של סלעים גדולים (Babele ו-Sfinx) . הטיול כולל קצת עליות, אבל לא קשות במיוחד (לא מתאים לעגלות) . בנוסף ניתן לצאת למסלולים נוספים לפי דרגות קושי. באזור זה, בין הצוקים הנשקפים מן הרכבל אירע אסון המסוק יסעור ביוני 2010.

כאשר מגיעים למעלה יש לראות את האתר Babele, שפירושו "הסבתות", סלעים בצורת נשים כפופות שהתעצבו במהלך השנים בשל תנאי מזג האוויר. כעבור 10 דק הליכה ישנו אתר נוסף הנקרא sfinxul, זהו סלע ענק בצורת ראש אדם. יש המאמינים שהאלים יצרו סלעים בצורות אלה.

מחיר עלייה ברכבל הוא 70 ליי למבוגר. בחודשי הקיץ יוני-ספטמבר הרכבל פתוח בין השעות 07:30-17:45, בשאר חודשי השנה הרכבל פעיל בין 08:30-15:45.

יום שישי 04/05/2018 – מבצר ראשנוב, טירת בראן ורכבל בראשוב

יום שישי בבוקר, יוצאים מסינאייה ב09:30 לכיוון בראשוב.

לאחר כ50 דקות נסיעה מגיעים לחניה של מבצר ראשנוב ועיר הדינוזאורים. החניה מוקפת בדוכני אוכל ומזכרות למעוניינים. אופציות הגעה למבצר היא ע"י רכבת או ברגל, הליכה של כ10 דקות. מבצר ראשנוב נמצא באמצע הדרך המסחרית של בין רומניה לטרנסילבניה של ימי הביניים. נבנה במאה ה14 ע"י תושבים כפריים ממוצא סקסוני שהתגוררו באזור כהגנה מפני פלישת זרים. המבצר בנוי על סלע עצום בגובה של 150מ' וחומותיו בגובה של 5מ'.

באחד מניסיונם של העותומאנים לפרוץ את חומות המבצר, הצליחו התושבים לשבות שני טורקים, האגדה מספרת כי ניתנה להם האפשרות להשתחרר מן השבי רק כאשר יסיימו לחפור את הבאר, ואכן שני השבויים עמלו קשות במשך 17 שנה. ניתן לראות על הקירות הפנימיים של הבאר פסוקים מן הקוראן שנכתבו בידי השבויים.

המבצר מרשים מאוד מאחר ונשמר כמעט ללא פגע. במעלה המבצר תגיעו לתצפית משגעת של 360 מעלות ממנה ניתן לראות את ראשנוב, בראשוב וההרים הסובבים את אזור זה. הנוכחות הרבה של חנויות המזכרות הנמצאות בתוך המבצר עצמו גורמת להרגשה של הליכה במדרחוב מאחר והם מטשטשים מעט את ההיסטוריה רבת השנים הנמצאת במבנה העצום הזה. אך הביקור עדיין חובה מבחינתי.

ימים ושעות פתיחה: חורף כל יום 09:00-17:00, קיץ כל יום 09:00-19:00. מחיר 12 ליי למבוגר.

משם יצאנו לכיוון העיירה Bran אליה הגענו לאחר נסיעה של כ30 דקות.

טירת בראן – Castelul Bran – הטירה בנויה מאבנים מסוטטות וטיח, ניצבת על צוק גבוה בקרבת הגבול הקדום בין וולאכיה לטרנסילבניה ונועדה לפקח על דרכי המסחר שבין שתי הנסיכויות. בשנות ה20 של המאה הקודמת שופצה הטירה והפכה לארמון הקיץ של משפחת המלוכה הרומנית. בשנת 1947 בוטלה המלוכה, ומשנת 1956 הפכה הטירה למוזיאון.

טירה פשוטה אך יפיפייה, מלאה במבוכים, מדרגות פתלתלות וריצפות חורקות. חווית המבוך נהדרת, כל חדר אליו נכנסים מביא קסם משלו וכל עלייה אליה מגיעים מפתיעה ומגלה מעבר עליו לא חשבנו ולא ציפינו. במרכז ישנה חצר קטנה עם באר מים. הסיבוב בטירה לא ארוך כלל. כניסה עולה כ10 ליי למבוגר, שעות פעילות 09:00 – 16:00

למרגלות הטירה תוכלו לשוטט בדוכני השוק המלאים במזכרות, חולצות, מפות ודברי מזון.

אנחנו התפנקנו על בריוש חם מאחת החנויות שהייתה על הפינה שמול הכניסה לשוק ומימין גינה בה ישבנו למנוחה קצרה וחישוב מסלול מחדש.

נסיעה של שעה ו20 דקות לבראשוב עם עצירה באמצע הדרך לתצפית לפני הירידה מטה.

רכבל בראשוב – Telecabina Tampa– הרכבל מטפס לגובה של 960 מטר ומשקיף על כל בראשוב המונחת למרגלות ההר. כשמגיעים למעלה המעבר לטבע עובר דרך קיוסק עם מקומות ישיבה, לא מפתה במיוחד מאחר ואין שום נוף רק סבך עצים. בתחילת השביל ישנו שלט עם סימון השבילים לפי צבעים וזמנים. אנחנו הלכנו ישר עד שהגענו לתצפית הנמצאת מעל השלט של Brasov, הליכה של כ15 דקות וחזרנו חזרה.

שעות פעילות: שלישי עד ראשון 9:30-17:00, שני 12:00-18:00.מחיר הלוך חזור 17 ליי למבוגר.

מתחם הקניות Star בבראשוב – בקומה התחתונה ישנו סופר גדול בו ניתן להצטייד בכל מה שחסר לכם. כתובת: Strada Nicolae Bălcescu 62, Brașov.

את שני הלילות הבאים נעביר במלון הבוטיק Antler מלון הממוקם במרכז העיר העתיקה של בראשוב. במרחק של כ5 דקות הליכה מכל אטרקציה בעיר, הכיכר המרכזית, הטירה השחורה, בית הכנסת ומקביל לרחוב זה עובר הרחוב הצר ביותר. מעבר למיקום המעולה שלו בעל המלון נחמד מאוד, בחור צעיר שהיה בעברו בישראל ואוהב אותנו מאוד. במלון אין דירות, לקחנו שני חדרי Superior שהיו ענקיים עם אזור ישיבה גדול בו הספה נפתחת, מקלחת מפנקת ומקרר קטן בו אחסנו את הקניות מהסופר. ממליצה על המקום בחום!

בערב הזמנו שולחן במסעדה איטלקית עליה המליץ לנו בעל המלון, Trattorian Artisan Food. האוכל היה מעולה, השירות אדיב והמחירים זולים ונוחים לכל כיס.

מידע נוסף על אתרים באזור:

אתר הנצחת חללי תאונת יסעור של חיל האוויר בהרי הקרפטים (11.3 ק"מ, 30 דקות נסיעה מBran) – יש לעבור את הישוב bran, לנסוע על כביש E574 בכיוון דרום מערב לעיירה Simon. חוצים את העיירה ולאחריה מתחילה עלייה העוברת בדרך כורכר ומתפתלת במעלה ההר אל תוך היער. מגיעים להתפצלות שבילים (נ.צ 45.439953, 25.374201) ושם יש לקחת את הפנייה שמאלה. לאחר זמן קצר מגיעים לקרחת יער ובה מוצבת אבן הזיכרון (נ.צ 45.439215, 25.382411). במידה ויש שער בדרך והוא נעול יש לחנות את הרכב על יד השער ולהמשיך רגלית מרחק קצר.

יום שבת 05/05/2018 – שבת בבראשוב

07:30 השקמת בוקר מוקדמת וניצול הרחובות שעדיין ריקים מאדם יצאתי לטיול רגלי של כשעתיים המקיף את העיר העתיקה והעובר דרך כל האטקציות שיש לבראשוב להציע. ממליצה בחום לעשות זאת ברגל, ההליכה לא קשה ודרך הרגליים מצליחים לספוג יותר ולהתערבב עם המקומיים, להיות חלק ולא להציץ מבעד לחלון המכנית השכורה. נעזרתי במפה שקיבלתי מהמלון ובgoogle maps שזה כלי הניווט שאף פעם לא מאכזב אותי.

סדר האטרקציות לפי המסלול בו הלכתי:

  • Poarta Schei ו- Poarta Ecaterinei – שערי הכניסה לעיר העתיקה
  • Turnul Negru – הצריח השחור – ממנו יש תצפית על כל העיר. לא ירדתי מטה לשביל הממשיך עם הנהר אלא המשכתי בשביל העובר בתוך היער.
  • Turnul Alb – הצריח הלבן – גם ממנו תצפו על העיר רק מנקודת מבט שונה מעט. המשכתי עם השביל שביער שעבר כבר לשביל אספלט והסתיים בצד השני של העיר בבית קפה אליו צמודה גינת משחקים לילדים.
  • הליכה לרחוב Nicolae lorga ממנו פניתי שמאלה לרחוב Mihai Eminescu המשכתי שמאלה עם העיקול ופניתי ימינה לתוך השביל שביער בו טיפסתי מעלה עד שהגעתי למבצר בראשוב brasov citadel‬‏ הנמצא בצוק המשקיף על העיר כולה.
  • ירדתי מטה דרך הרחוב ולא דרך השביל שביער עד שהגעתי חזרה לרחוב Nicolae lorga פינת הרחוב luliu maniu, חציתי את הפארק והגעתי לרחוב Republicii שזהו בעצם הרחוב הראשי בו נמצא המדרחוב המוביל לכיכר המרכזית. המדרחוב מלא בקונדיטוריות, מסעדות ומעט חנויות בגדים.
  • משם הצטרפתי למשפחה שלי שהייתה בבית הכנסת Beth Israel Synagogue לתפילה של בוקר שבת. אני לא בנאדם דתי ולמרות זאת נהנתי מהשהות בבית הכנסת. היה נחמד לראות את זקני הקהילה עומדים בגאווה ומשמרים את המסורת ולפגוש בישראלים נוספים ולשתף בחוויות. לרוב מכבדים את האורחים בכך שמעלים אותם לתורה באמצע התפילה ולאחר מכן יש קידוש וארוחה במסעדה הכשרה שהיא חלק מבית הכנסת.
  • מעבר ברחוב הצר ביותר Sforii
  • חזרה למלון

ארוחת צהריים מפנקת של גבינות, דגים, ירקות ולחמים טובים בבית המלון מהמצרכים אותם רכשנו יום קודם בסופר.

הגלידה הטובה ביותר בבראשוב – Emma La Dolce – לרוב ישנו תור מאחר ומדובר בדוכן קטן אך אני מבטיחה שזה ישתלם בסוף והגלידה שווה את זה. תודו לי אחר כך 🙂

מסעדה מומלצת לארוחת ערב – Dei frati. כתובת: Piața George Enescu, Brașov.

יום ראשון 06/05/2018 – סיבוב בעיירות ויסקרי, סיגשווארה וסיביו

יצאנו מבראשוב כשלקראתנו דרך ארוכה שהסתכמה בסופו של יום בכ-5 שעות נסיעה.

לאחר כ100ק"מ ש-7 מתוכן היו בדרך לא דרך כאשר ירדנו מהכביש הראשי, הגענו לכפר Viscri , כפר גרמני טיפוסי שעדיין עומד על תילו. אפשר לצפות בבעלי מלאכה המבצעים את עבודתם כמו בימי קדם. ביקרנו בחצר של הכנסייה הסקסונית, לא נכנסנו מאחר וזה היה יום ראשון והגענו בזמן תפילה אך המבנה גם מבחוץ מרשים מאוד. יצאנו מהצד השני ממנו באנו, ירדנו במורד הרחוב כשבאמצע עצרנו במסעדה קטנה הנמצאת בחצר משפחה שם מכינים לחם מקומי ומאכלים מסורתיים. מאחר וכל המאכלים כללו בשר רכשנו את כיכר הלחם והמשכנו בסיור הרגלי במקום.

במרחק של כשעה ו20 דקות נמצאת סיגשווארה, עיירה חביבה מלאה בתיירים. העיירה נבחרה לאתר מורשת של אונסק"ו. תהילתה של סיגישווארה נובעת מכך שהיא מקום הולדתו של הנסיך ולד  ששימש כמקור השראה לדמותו של דראקולה. ביקרנו ב:

  • מגדל השעון ממנו יש תצפית על העיר
  • הכנסייה במעלה הגבעה אליה תגיעו לאחר טיפוס קליל של 175 מדרגות.

יצאנו מסיגישווארה לכיוון היעד הסופי, סיביו, אליו הגענו לאחר נסיעה של כשעה ו46 דקות

את הלילה העברנו בVila Widner הנמצאת באמצע הכיכר המרכזית, מול הכניסה לכיכר הקטנה. המלון לא מהיפים שהיינו בו אך המיקום שלו מעולה ובתמורה למחיר הנמוך זה סיפק אותנו ללילה אחד. קיבלנו תו חניה מבית המלון כך שלא היינו צריכים לשלם. אופציית חניה נוספת היא חניה בתשלום בכיכר, ישנה חניה עליונה ותחתונה.

סיביו יפייפיה ומאוד כיף ללכת לאיבוד ברחובותיה. אטרקציות בעיר:

  • מגדל כנסיית האוונגליסטים Biserica Evanghelică Sf. Maria – גובהו 73 מטר, כ- 200 מדרגות. סביב ראשו של צריח המגדל יש 4 צריחים בהם חלונות קטנים, אותם ניתן לפתוח כדי לצפות על הסביבה.
  • Catedrala Sfânta Treime – קתדרלת השילוש הקדוש האורתודוקסית שנבנתה בתחילת שנות ה- 1900
  • גשר השקרנים – Podul Minciunilor – עשוי ברזל מחושל והוא הגשר הראשון ברומניה שיוצר כך. הגשר הנוכחי (כאמור מברזל מחושל) נבנה בשנת 1859 ומקור השם הוא שיבוש של מילה גרמנית.
  • כיכר המרכזית Piața Mare.
  • ארמון Brukenthal – שנקרא כך על שם הברון שבנה אותו ואשר כיהן כמושל הסקסוני של טרנסילבניה תחת שלטונה של הקיסרית מריה תרזה.
  • בניין העירייה הישן – שמתפקד היום כמוזיאון להיסטוריה של סיביו (Muzeul de Istorie). הוא בנוי כמו מבצר קטן ומעליו מתנשא מגדל, שהקים אותו והתגורר בו תומס אלטמברגר, ראש העיר בשנים 1491-1470.
  • רחוב Centumvirilor – מורכב משורה של בתים עתיקים הפונים מערבה, המנצנצים בשעת השקיעה, המשקיפים על גגותיה של העיר התחתית.

הארוחה הטובה ביותר שהייתה לנו בטיול זה הייתה בסיביו, במסעדה שנמצאת בכניסה לכיכר הקטנה Crama Sibiană . מסעדה עם אוכל מסורתי מעולה ומענג. לקחנו ממליגה עם ביצת עין וגבינות, קציצות תפוחי אדמה עם גבינה וכל אחד דג לבחירתו. והקינוח, פאפאנש אלוהי. אל תפספסו. השירות נהדר והמחירים נמוכים . תהנו!

יום שני 07/05/2018 – כביש טראנספגרשן, אגם בלאה ונסיעה לבוקרשט

335ק"מ לפנינו לקראת החזרה לבוקרשט אך לא נעזוב את רומניה ללא ביקור בכביש המפורסם והמדובר טראנספגרשן (Transfăgărășan).

DSC03426(2)

בשעה 08:50 יצאנו מסיביו לכיוון טראנספגרשן כשהיעד הסופי שלנו הוא Balea Cascada. לאחר כשעה וחצי של נסיעה הגענו לחניון המלון Cascada. מנקודה זו הכביש חסום בחודשי החורף ולא ניתן להמשיך עם הכביש מעלה. עלינו בגרם המדרגות המוביל לרכבל שם פגשנו בעוד אנשים הממתינים לעלייה הראשונה. הפעלת הרכבל מתבצעת רק כאשר יש מספיק אנשים למלא קרון. העלייה מעלה נמשכת כ20 דקות עד לנקודה הסופית, Balea Lac. מהנסיעה ברכבל ניתן לראות את המפל מלא העוצמה הנמצא תחתינו ואליו ניתן להגיע דרך שביל היוצא מהחניון, הנוף הירוק המתחלף אט אט למושלג ואת הכביש המפותל עליו כולם מדברים.

הגענו לאגם הקפוא כשמסביב שלג מכסה את הכל והנוף שמולנו עוצר נשימה. נהנים מהקור העוטף אותנו ומהנוף שמלמטה נראה כבלתי ניתן להשגה. זו חוויה מופלאה שאני מפצירה בכם לא להפסיד.

יצאנו מהאזור באחת בצהריים ולאחר חמש וחצי שעות נסיעה הגענו לבוקרשט.

את הלילה העברנו בבית המלון Europa Royale שנמצא במרכז העיר העתיקה ובעל חניון לבאים עם רכב. המלון נעים ונוח גם מבחינת שירות וגם מבחינת מיקום.

בערב היינו במסעדה Aubergine restaurant בסגנון ים תיכוני. המנות היו מדהימות! עשויות בטוב טעם ואווירה נעימה מאוד. התפריט כולל בתוכו גם מלא מנות טבעוניות מעולות. ממליצה על המסעדה בחום!

יום שלישי 08/05/2018 – יום אחרון בבוקרשט

לאחר סיבוב של כשעה ברחובות העיר העתיקה וסיבוב בכנסייה הראשית ארזנו מזוודות ונסענו למרכז הקניות Băneasa Shopping City הנמצא בין בוקרשט לשדה התעופה. בסופו של דבר זה התברר כבזבוז גדול. מבחינת מחירים, הם זהים לאלו שבארץ ומבחינת ההיצע שברומניה, הקולקציות המגיעות לשם, הן לא מהמוצלחות שראיתי. רומניה לא ידועה באופנה שלה ויש סיבה לכך. גם חנויות האופנה המקומיות תקועות כמה עשורים אחורה ובטעם רע מאוד. אך כמו שנאמר, על טעם ועל ריח אין מה להתווכח. רק אציין כי טיול ברומניה זהו לא טיול שופינג.

היתרון היחיד של מרכז קניות זה היא האפשרות לקנות שוקולדים לעבודה מהסופר במחירים זולים בהרבה מאלו של הדיוטי פרי.

ההגעה למרכז הקניות חסכה לנו את הפקקים של העיר שיוכלנו להיקלע אליהם במידה והיינו נשארים עד שעות הצהריים.

המרחק ממרכז הקניות לשדה התעופה הוא כ20 דקות נסיעה.

לסיכום, רומניה הפתיעה אותי לטובה. לא ציפיתי לכזה שפע, שלווה, יופי ואנרגיות טובות מהמקומיים ומהטבע שעטף אותנו בכל מקום, גם כשהיינו בערים. הנהר תמיד זורם והצמחייה תמיד פורחת. אני חושבת שחודש מאי הוא מדויק לטיול ברומניה. הנקודות הגבוהות של הרכבל עדיין מושלגות, מזג האוויר מאוזן לטיולים רגליים, השמש מלטפת יחד עם רוחות נעימות וקרירות ומספר התיירים נמוך בהרבה מזה שבחודשי הקיץ העמוסים מה שמאפשר להנות מהאטרקציות מבלי להרגיש בקופסת סרדינים.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

האתר נבנה על ידי WordPress.com. ערכת עיצוב: Baskerville 2 של Anders Noren.

למעלה ↑

%d בלוגרים אהבו את זה: